Υλικά:
Για 4-6 άτομα
500 γραμμάρια ζυμαρικά τορτελίνια
1/2 κούπα τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
2-3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1-2 κούπες σάλτσα ντομάτας
Μαϊντανό για γαρνίρισμα
Για τη σάλτσα ντομάτας
500 γραμμάρια ντομάτες τριμμένες
1/3 ματσάκι άνηθο
1/3 ματσάκι μαϊντανό
πολύ λίγο βασιλικό
50 γραμμάρια ελιά τριμμένη
80 ml ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση:
Τα ζυμαρικά ταιριάζουν πολύ με τα τυριά. Όταν μάλιστα αυτά τα δυο συνδυαστούν με φρέσκια σάλτσα ντομάτας και ψηθούν στο φούρνο η γεύση τους θα σας ξετρελάνει
Βράστε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, περίπου 8-10 λεπτά και στραγγίζετε.
Στη συνέχεια ρίχνετε τα τορτελίνια σε ένα ταψί και απλώνετε τη σάλτσα ντομάτας ανακατεύοντας.
Πασπαλίζετε από πάνω με τριμμένο τυρί μοτσαρέλα και παρμεζάνα.
Ψήνουμε στους 180 για 8-10 λεπτά. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε..
Για τη σάλτσα ντομάτας
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, λιώνουμε και τις ελιές, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας και τα προσθέτουμε μαζί με το σκόρδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια εστία για 15 λεπτά.