Τορτελίνια με σάλτσα μανιταριών

by sidagi.gr
2,3K προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 πακέτο τορτελίνια
1/3 κούπας λάδι
2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
1/2 κούπας λευκό κρασί
500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
1 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
αλάτι,πιπέρι
τριμμένο κασέρι ή γραβιέρα

Εκτέλεση:

Δοκιμάστε τα με φρέσκο ψωμί και κριτσίνια

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα σκόρδα μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και
να εξατμιστούν τα υγρά τους. Έπειτα ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα.

Συνεχίζοντας σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να ρουφήξουν όλα τα υγρά τους.
Προσθέτετε την κρέμα, αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο τυρί. Σκεπάζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει η κρέμα.

Συγχρόνως βράζουμε τα τοτρελίνια για 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Μοιράζουμε σε πιάτα τα μακαρόνια, περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα μανιταριών και σερβίρετε.

Συνοδέψτε το με φρέσκο ψωμί.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα