Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4 φιλέτα τόνου των 200 γραμμαρίων
1 κύβο μυρωδικών με λαχανικά
200 γραμμάρια ντοματίνια
200 γραμμάρια ελιές Καλαμών μαύρες
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Φρέσκα βότανα για το γαρνίρισμα (π.χ. μαϊντανό, κόλιαντρο, βασιλικό)
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και ελαφρύ πιάτο για το μεσημεριανό σας με θαλασσινό άρωμα
Βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ τις ελιές με την κάπαρη, και τα ντοματίνια. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Στη συνέχεια ανακατέψτε τον κύβο μυρωδικών με το ελαιόλαδο και τρίψτε με αυτό το μείγμα τα φιλέτα τόνου. Βάζετε στο γκριλ του φούρνου και ψήνετε 3 λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή θερμοκρασία.
Αφαιρέστε τα φιλέτα από τον φούρνο. Σερβίρετε γαρνίροντας με το μείγμα ελιάς με ντοματίνια.
Πασπαλίστε με φρέσκα μυρωδικά και λίγο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και αλάτι.