Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τις μελιτζάνες
Αλάτι – πιπέρι
1 ποτήρι λάδι
1 κιλό μελιτζάνες
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
Για τη σως teriyaki
Υλικά
1 φλιτζάνι τσαγιού ποτό σάκε (γιαπονέζικο ποτό που γίνεται από το ρύζι)
1 φλιτζάνι τσαγιού σόγια σως
1/2 φλιτζάνι τσαγιού mirin (γλυκό γιαπωνέζικο κρασί)
3 κουταλιές σούπας τριμμένο τζίντζερ (φρέσκο ή σκόνη)
1/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για όλη την οικογένεια
Για τις μελιτζάνες
Με άφθονο νερό πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες ή σε κύβους.
Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για μια ώρα περίπου να ξεπικρίσουν.
Τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά.
Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε σε δυνατή εστία με καφτό λάδι για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Για τη σως teriyaki
Βάζετε όλα τα υλικά σε τηγάνι και το τοποθετήστε σε χαμηλή φωτιά. Το αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Το απομακρύνετε από τη φωτιά και σερβίρετε ή μαρινάρετε το κρέας ή το ψάρι σας.
Είναι ιδανικό για μαρινάρισμα κρέατος κοτόπουλο ή χοιρινό ή φιλέτο σολομού.