Υλικά:
Για 2-4 άτομα
3 κουταλάκια του γλυκού µπέικιν πάουντερ
3 αβγά
1 φλιτζάνι γάλα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
ελαιόλαδο για τηγάνισµα
1 & ½ φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Για το γαρνίρισµα
2 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέµα
µαρµελάδα βατόμουρο
σιρόπι βύσσινο
Εκτέλεση:
Λαχταριστές τηγανίτες για να συνοδέψετε τον καφέ σας
Κοσκινίζουµε σ’ ένα µπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το µπέικιν πάουντερ.
Χτυπάµε τα αβγά, το γάλα και το ελαιόλαδο και τα προσθέτουµε στο µπολ µε τα υπόλοιπα υλικά.
Σε ζεστό ελαιόλαδο τηγανίζουµε 2 κουταλιές της σούπας χυλό για κάθε τηγανίτα.
Όταν οι τηγανίτες ροδίσουν και από τις δύο πλευρές τις αραδιάζουµε σε πιατέλα.
Τοποθετούµε σε κάθε τηγανίτα από ένα κουταλάκι του γλυκού τυρί κρέµα, γαρνίρουµε µε τη µαρµελάδα βύσσινο και περιχύνουµε µε το σιρόπι.