Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τις τηγανίτες
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
Για τη κομπόστα πορτοκάλι
1 1/2 ποτήρι του νερού νερό
1 ποτήρι του λικέρ κονιάκ
5 πορτοκάλια
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
Εκτέλεση:
Αφράτες και εύκολες τηγανίτες για το πρωινό σας
Για τις τηγανίτες
Σε ένα τρυπητό κόσκινο ρίχνουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη και τα κοσκινίζουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη, στη μέση ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το γάλα. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφος χυλός. Αφήνουμε για 5 λεπτά το μείγμα να ξεκουραστεί και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγες σταγόνες από λάδι.
Με μια κούπα βάζουμε το μείγμα μας στο τηγάνι και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 3 λεπτά σε μέτρια εστία μέχρι να βγουν φουσκάλες στη μέση της τηγανίτας, τότε γυρνάμε από την ανάποδη και αφήνουμε για 2 λεπτά σε μέτρια εστία.
Τις μεταφέρετε σε πιατέλα και τις σερβίρετε με κομπόστα πορτοκάλι.
Για τη κομπόστα πορτοκάλι
Παίρνουμε τα πορτοκάλια και τα πλένουμε και τα καθαρίζουμε από την εξωτερική φλούδα.
Στη συνέχεια ανοίγουμε φέτες του πορτοκαλιού και αφού αφαιρέσουμε τα κουκούτσια τη βάζουμε σε ένα γυάλινο σκεύος.
Βάζουμε τη ζάχαρη στην κατσαρόλα μαζί με 1 ποτήρι του νερού νερό και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
Ξύνουμε λίγο το εξωτερικό μέρος από 5-6 κομμάτια φλούδα και κόβουμε τις φλούδες λεπτές τις οποίες τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα να βράσουν όλα μαζί με το σιρόπι για περίπου 20 λεπτά.
Μόλις δέσει το σιρόπι και μαλακώσουν λίγο οι φλούδες κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε τα πορτοκάλια που έχουμε στο γυάλινο σκεύος.
Ραντίζουμε με το κονιάκ και βάζουμε την κομπόστα στο ψυγείο.
Ύστερα από 2-3 ώρες είναι έτοιμη για σερβίρισμα.