Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τις τηγανίτες
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
Για την κομπόστα μήλο και κυδώνια
200 γραμμάρια αποξηραμένα σύκα
1 κούπα ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
3 ποτήρια νερό
2 κυδώνια
2 μήλα
150 γραμμάρια αποξηραμένα δαμάσκηνα
1 χούφτα αποξηραμένες σταφίδες
Εκτέλεση:
Φτιάξτε φρέσκες τηγανίτες με απλή και γρήγορη ζύμη και σερβίρετε με κομπόστα μήλου κυδώνι και σύκο
Για τις τηγανίτες
Σε ένα τρυπητό κόσκινο ρίχνουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη και τα κοσκινίζουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη, στη μέση ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το γάλα. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφος χυλός. Αφήνουμε για 5 λεπτά το μείγμα να ξεκουραστεί και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγες σταγόνες από λάδι.
Με μια κούπα βάζουμε το μείγμα μας στο τηγάνι και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 3 λεπτά σε μέτρια εστία μέχρι να βγουν φουσκάλες στη μέση της τηγανίτας, τότε γυρνάμε από την ανάποδη και αφήνουμε για 2 λεπτά σε μέτρια εστία.
Της σερβίρουμε με ένα κομμάτι βούτυρο στη κορυφή και γλυκό κουταλιού φράουλα.
Για την κομπόστα μήλο και κυδώνια
Πλένουμε τα κυδώνια και τα σκουπίζουμε καλά με μια πετσέτα.
Στη συνέχεια, τα κόβουμε στα τέσσερα και το κάθε τεταρτημόριο πρώτα κατά μήκος και μετά στη μέση.
Έπειτα παίρνουμε τα μήλα και τα πλένουμε, καθαρίζουμε την φλούδα τους και το κόβουμε με τον ίδιο τρόπο.
Βάζουμε τα κυδώνια και τα μήλα στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε επίσης τα σύκα, τα δαμάσκηνα και τις σταφίδες.
Ρίχνουμε την ζάχαρη, την κανέλα και μια κανάτα νερό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένα για 20 λεπτά περίπου.
Όταν είναι έτοιμα σερβίρουμε σε μπολάκια.