Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τις τηγανίτες
1 φλιτζάνι αλεύρι
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
ξύσμα 1 λεμονιού
ελαιόλαδο
3 αυγά
3 μικρές μπανάνες πουρέ
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κούπα πλημένα μύρτιλλα
Για το σιρόπι
1/2 χυμός λεμόνι
1/2 κουταλιά του γλυκού θυμάρι φρέσκο
1 φλιτζάνι μέλι
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε μια νέα συνταγή για το πρωινό σας με απλά υλικά
Για τις τηγανίτες
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα καλά για 5 λεπτά περίπου και ακολούθως προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα μύρτιλλα, τον πουρέ μπανάνας, το ξύσμα λεμονιού και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
‘Έχουμε ζεστάνει λάδι και στο τηγάνι αυτό ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα μας, την οποία τηγανίζουμε για 2 με 3 λεπτά από την κάθε μεριά ώσπου να ροδίσει και από τις δυο μεριές. Το ίδιο κάνουμε και για το υπόλοιπο μείγμα.
Για το σιρόπι
Στο μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι μας, ζεσταίνοντας μέλι, χυμό λεμονιού και θυμάρι για 20 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμες οι τηγανίτες τις περιχύνουμε με σιρόπι.