Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τις τηγανίτες
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
1 φλιτζάνι ανθότυρό θρυμματισμένο
ξύσμα 1 λεμονιού
ελαιόλαδο
3 αυγά
1 κούπα σταφίδες ξανθές
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Για το σιρόπι
1/2 χυμός λεμόνι
1/2 κουταλιά του γλυκού θυμάρι φρέσκο
1 φλιτζάνι μέλι
Εκτέλεση:
Γρήγορο και εύκολο για το πρωινό σας
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα καλά για 5 λεπτά περίπου και ακολούθως προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το θρυμματισμένο ανθότυρο, τις σταφίδες, το ξύσμα λεμονιού και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
‘Έχουμε ζεστάνει λάδι και στο τηγάνι αυτό ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα μας, την οποία τηγανίζουμε για 2 με 3 λεπτά από την κάθε πλευρά ώσπου να ροδίσει και από τις δυο μεριές. Το ίδιο κάνουμε και για το υπόλοιπο μείγμα.
Στο μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι μας, ζεσταίνοντας μέλι, χυμό λεμονιού και θυμάρι για 20 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμες οι τηγανίτες τις περιχύνουμε με σιρόπι.