Τηγανιτά θαλασσινά με λαχανικά

by sidagi.gr
1,4K προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

300 γραμμάρια θαλασσινά, όπως γαρίδες, χτένια ή καλαμάρια (δαχτυλίδια) φρέσκα ή κατεψυγμένα
1 κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη, χωρίς τα σπόρια, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
2 πράσα, καθαρισμένα και κομμένα σε λωρίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
150 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο τσίλι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
κλωναράκια φρέσκο κόλιαντρο για γαρνίρισμα
2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι βαλσάμικο

Εκτέλεση:

Λαχταριστά θαλασσινά μαγειρεμένα με μείγμα λαχανικών και μυρωδικών

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουοκ (αν διαθέτουμε) ζεσταίνουμε τη μια κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέτουμε τα πράσα, το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τσιγαρίστε μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέστε τα ντοματάκια και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Βγάλτε τα λαχανικά από το τηγάνι και τοποθετήστε κάπου ζεστά μέχρι να τα ξανά χρησιμοποιήστε ξανά.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και προσθέτουμε το μείγμα με τα θαλασσινά, σκόρδο και νιφάδες τσίλι, ανακατεύουμε και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά.
Μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά, ενώ ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αν τα θαλασσινά είναι κατεψυγμένα θα πρέπει να  αυξήστε το χρόνο μαγειρέματος για 7-8 λεπτά.

Προσθέστε τα ζεστά λαχανικά πίσω στο τηγάνι και ανακατεύετε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, ρίξτε τα σε μια πιατέλα και προσθέτουμε το ξύδι και το κόλιανδρο.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα