Ταρτάκια με αποξηραμένα σύκα, μπέικον και μπλε τυρί

by sidagi.gr
885 προβολές

Υλικά:

Για 12 ταρτάκια

60 γραμμάρια (3 φέτες) μπέικον ψιλοκομμένο
6 αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
1/3 φλιτζάνι τριμμένη μπλε τυρί
1 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
1 φύλλο σφολιάτας σε θερμοκρασία ψυγείο

Εκτέλεση:

Πρωτοτυπήστε με τις γαστρονομικές σας ικανότητες με απλά και εύκολα υλικά!

Προετοιμασία
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αποξηραμένα σύκα μαζί με 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και 2 κουταλιές της σούπας μέλι ανακατεύετε και αφήνετε για 1 ώρα τα σύκα στο ζεστό νερό να μουλιάσουν μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια στραγγίξτε τα και ψιλοκόψτε τα σε μικρά κομμάτια.

Ζεστάνετε το φούρνο στους 190 ° C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το μπέικον ψιλοκομμένο, τα αποξηραμένα, το μέλι, δεντρολίβανο και το μπλε τυρί.
Ανοίξτε το φύλλο σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβετε το φύλλο σε 3 πλατιές λωρίδες. Κόψτε ανά τέσσερα τετράγωνα κάθε λωρίδα για να βγουν 12 στο σύνολο.
Στη συνέχεια αλείψτε με λιωμένο βούτυρο μια φόρμα για μάφινς και βάζετε σε φορμάκι από 1 τετράγωνο φύλλο σφολιάτα.
Συνεχίστε με τα υπόλοιπα και γεμίστε τη σφολιάτα μ 1 ή 1 ½ κουταλιά της σούπας από τη γέμιση.
Ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν για 5 λεπτάκια.
Γαρνίρετε με λίγο δεντρολίβανο.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα