Υλικά:
Για 6-8 άτομα
Για τη ζύμη
200 γραμμάρια βούτυρο κλασικό
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αβγά χτυπημένα
80 γραμμάρια ζάχαρη
30 ml λικέρ ή κονιάκ ροδάκινο
½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια κρέμα τυριού
50 γραμμάρια ζάχαρη
6 φύλλα ζελατίνης
3-4 ροδάκινα κομπόστα κομμένα σε τέταρτα ή λεπτές φέτες
300 γραμμάρια μαρμελάδα ροδάκινο
300 ml χυμό από την κομπόστα
Εκτέλεση:
Μπορούμε στη γέμιση να χρησιμοποιήσουμε μήλα αντί ροδάκινα, να περιχύνουμε με λίγο μέλι και να προσθέσουμε ψιλοκομμένα καρύδια
Για τη ζύμη
Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε τα 3/4 του βουτύρου και τα τρίβουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λικέρ και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
Εάν είναι πολύ ρευστή προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
Με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο και το τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με το υπόλοιπο βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ μουλιάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης. Αφού μουλιάσουν καλά, τα ρίχνουμε σε ένα μικρό σκεύος μαζί με τα 150 ml του χυμού κομπόστας και τα 100 γραμμάρια της μαρμελάδας.
Λιώνουμε καλά τα υλικά σε χαμηλή θερμοκρασία και τα αφήνουμε στην άκρη για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη για να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε την κρέμα τυριού και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Ρίχνουμε το κρύο μείγμα της μαρμελάδας και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί η κρέμα.
Απλώνουμε την κρέμα ροδάκινου πάνω στην κρύα ζύμη της τάρτας, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά της.
Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο να σφίξει για 20 λεπτά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα μαζί με τον υπόλοιπο χυμό κομπόστας ώστε το μείγμα να γίνει ρευστό.
Έπειτα τοποθετούμε τις φέτες ροδάκινου επάνω στην τάρτα, την περιχύνουμε με τη ρευστή μαρμελάδα και τη σερβίρουμε κρύα.