Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για την τάρτα
350 γραμμάρια αλεύρι
200 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
100 γιαούρτι
Για τη γέμιση
3 αυγά
3 κρόκοι αυγών
250ml φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
150 γραμμάρια τυρί ρικότα
250 γραμμάρια τυρί μπρι κομμένο σε κύβους
½ φλιτζάνι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
10 σπαράγγια καθαρισμένα και κοντροκομμένα
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και μυρωδάτη τάρτα τυριών με σπαράγγια για όλες τις ώρες
Σε ένα μπολ ανακατεύετε μαζί το αλεύρι, βούτυρο και γιαούρτι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Τοποθετείτε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τη στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Βουτυρώστε καλά μια ταρτιέρα περίπου 30 εκ. και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις.
Αλευρώνετε τον πάγκο της κουζίνας και ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη 35 εκ. σε στρογγυλό φύλλο. Τοποθετείτε τη ζύμη μέσα στην ταρτιέρα και τρυπάτε με ένα πιρούνι.
Στη συνέχεια βάζουμε για ψήσιμο στους 170 βαθμούς για για 15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αυγά , τους κρόκους , την κρέμα γάλακτος, ρικότα , μπρι , το σχοινόπρασο , αλάτι, πιπέρι.
Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα τυριών μέσα στην τάρτα μαζί με τα σπαράγγια χοντροκομμένα. Ψήστε για περαιτέρω 25 με 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.