Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
1 φύλλο σφολιάτας κατεψυγμένο
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
Παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Μεσογειακή και λαχταριστή τάρτα με ντομάτες και τυριά για όλες τις ώρες
Μεσογειακή και λαχταριστή τάρτα με ντομάτες και τυριά για όλες τις ώρες Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Απλώστε τις φέτες ντομάτας σε ένα μεγάλο φύλλο χαρτί κουζίνας . Καλύψτε με περισσότερες χαρτί κουζίνας και αφήστε τα να στραγγίξουν για περίπου 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ , βγάζετε τη σφολιάτα από την ψύξη και αφήνετε εκτός ψυγείου για 30 λεπτά.
Ξεδιπλώστε τη σφολιάτα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τρυπήστε όλο το φύλλο με ένα πιρούνι.
Απλώστε ένα λεπτό στρώμα της μαγιονέζας σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας . Ψεκάστε ομοιόμορφα με τυρί τσένταρ και μοτσαρέλα. Τοποθετείστε τις φέτες ντομάτας πάνω από τα τυριά. Πασπαλίζετε αλάτι και πιπέρι. Τρίβετε πάνω από τις ντομάτες παρμεζάνα και ψήνετε για 30 λεπτά μέχρι η ζύμη να ροδίσει. Αφαιρέστε την τάρτα από το ταψί και αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά . Κόβουμε σε τετράγωνα και σερβίρουμε.