Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 φύλλο ζύμης κουρού εμπορίου
4 φλιτζάνια τριμμένο λευκό τυρί
2 φλιτζάνια γάλα
2 φλιτζάνια τριμμένο αγελαδινό τυρί με λίγα λιπαρά
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
6 αυγά
1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί με λίγα λιπαρά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλκοκομμένα
½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Μια τάρτα για όλες τις ώρες που συνδυάζει μοναδικά τις γεύσεις τριών τυριών
Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο, ένα ρηχό ορθογώνιο ταψί.(διαστάσεων περίπου 20×30 εκατοστά) .
Ανοίγουμε το φύλλο κουρού, το απλώνουμε στο ταψί και πιέζουμε με τα χέρια μας για να καλύψουμε τα τοιχώματα.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και λίγο αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε το λευκό τυρί, το αγελαδινό τυρί, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.
Ανοίγουμε το φούρνο, ώστε να προθερμανθεί.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το τριμμένο κίτρινο τυρί.
Βάζουμε την τάρτα στο φούρνο να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Όταν τη βγάλουμε, θα την αφήσουμε λίγα λεπτά, να κρυώσει και μετά θα την κόψουμε σε κομμάτια και θα τη σερβίρουμε.