Υλικά:
Για 4-6 άτομα
100 γραμμάρια βούτυρο
1 πακέτο ζύμη σφολιάτας εμπορίου
200 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα μπαλάκια
20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
3 κουταλιές της σούπας ελιές μαύρες καθαρισμένες
1 ματσάκι βασιλικό
ανάλογο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστή τάρτα caprese καλοκαιρινή τάρτα με άρωμα Ιταλίας στο πιάτο σας
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμός C. Κατόπιν λιώνουμε τη μαργαρίνη βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία. Αλείφουμε με τη μισή ποσότητα βουτύρου σε ένα ταψί και απλώνουμε τη σφολιάτα. Αφήνουμε ένα μικρό περιθώριο στα πλαϊνά του ταψιού και τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι για να μην μας φουσκώσει.
Στη συνέχεια απλώνουμε τα μπαλάκια μοτσαρέλας, ντοματίνια, ελιές. Πασπαλίζουμε με βασιλικό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει και να ροδίσει η τάρτα. Έπειτα το αφαιρούμε απ’ το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, σερβίρετε τετράγωνο κομμάτι με ένα φύλο δυόσμου από πάνω.