Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Λίγο αλεύρι
500 γραμμάρια φύλλο σφολιάτας
1 1/2 φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη
1 1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και χορταστική τάρτα με απλά υλικά για όλες τις ώρες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας ορθογώνιο με διαστάσεις 40 × 25 εκ. . Κόβετε τις άκρες. Τοποθετήστε το φύλλο σε ένα ταψί. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, τρυπήστε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια της. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 15 λεπτά.
Αφαιρέστε τη ζύμη από το φούρνο και πασπαλίζουμε με γραβιέρα. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε πάνω στη σφολιάτα. Αλείψτε με λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ψήστε για 20 έως 25 λεπτά και σερβίρετε.