Τάρτα με λιαστή ντομάτα και φέτα

by sidagi.gr
536 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

100 γραμμάρια  βούτυρο
1 πακέτο ζύμη σφολιάτας εμπορίου
400 γραμμάρια  φέτα τριμμένη
200 γραμμάρια  λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
380 γραμμάρια  κρέμα γάλακτος
3 αβγά χτυπημένα
½ κουταλιά της σούπας βασιλικό
ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Ένας γευστικός πειρασμός από φέτα και ντομάτα στο πιάτο σας για όλες τις ώρες της ημέρας

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμός C. Κατόπιν λιώνουμε τη μαργαρίνη βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία. Αλείφουμε με τη μισή ποσότητα βουτύρου σε ένα ταψί και απλώνουμε τη σφολιάτα. Αφήνουμε ένα μικρό περιθώριο στα πλαϊνά του ταψιού και τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι για να μην μας φουσκώσει.

Ρίχνουμε σ’ ένα μπολ το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο μαζί με τη κρέμα γάλακτος, αυγά, φέτα, λιαστές ντομάτες ψιλό κομμένες και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Αφού δούμε ότι είναι έτοιμο το μείγμα μας τότε απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει και να ροδίσει η τάρτα. Έπειτα το αφαιρούμε απ’ το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, σερβίρετε τετράγωνο κομμάτι με ένα φύλο δυόσμου από πάνω.

Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμη ζύμη σφολιάτας, παρόλα αυτά μπορείτε να παρασκευάσετε σπιτική ζύμη σφολιάτας.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα