Τάρτα με φέτα, λιαστή ντομάτα και ελιές

by sidagi.gr
750 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

Για τη ζύμη
400 γραμμάρια αλεύρι
30 γραμμάρια ελαιόλαδο
250 γραμμάρια νερό
Αλάτι
Λίγο ξίδι

Για τη γέμιση
300 γραμμάρια φέτα
300 γραμμάρια ελιές καθαρισμένες
100 γραμμάρια γραβιέρα
2 ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
6 λιαστές ντομάτες
Θυμάρι

 

Εκτέλεση:

Θυμίζει πίτσα με μια ελαφριά, ελληνική γέμιση!

Για τη ζύμη
Φτιάχνουμε μία εύπλαστη ζύμη ανακατεύοντας το αλεύρι με το λάδι, το νερό, το αλάτι και το ξύδι  και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

Αλευρώνουμε το πάγκο εργασίας που θα δουλέψουμε και ανοίγουμε το φύλλο με το πλάστη. Κατόπιν το φορμάρουμε σε βουτυρωμένο ταψί και το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με το πιρούνι.

Για τη γέμιση
Ρίχνουμε τη γέμιση, δηλαδή την τριμμένη ντομάτα, τη λιαστή ντομάτα σε κομματάκια, τη φέτα και τέλος τη γραβιέρα, το θυμάρι και τις ελιές.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα