Ταούκ κιοκτσού

by sidagi.gr
856 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

το ξύσμα από 1 βανίλια ξυλάκι
350 γραμμάρια ζάχαρη
κανέλα για πασπάλισμα
1 λίτρο πλήρες γάλα
600 γραμμάρια ρυζάλευρο
250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
1 στήθος κοτόπουλο

Εκτέλεση:

Η ονομασία αυτού του γλυκίσματος είναι τουρκικής προέλευσης και σημαίνει κατά λέξη «στήθος κότας», όπως και να έχει είναι ένα τρομερό γλυκό

Ρίχνουμε  το κρύο γάλα σε μια κατσαρόλα και διαλύουμε τα δύο είδη αλευριού. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα αφήνουμε να λιώσουν βράζοντας ανακατεύοντας συνεχώς για 20 λεπτά.

Σβήνουμε τη φωτιά και ξύνουμε τη βανίλια. Χτυπάμε την κρέμα με μίξερ χειρός να αφρατέψει για 10 λεπτά.
Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 20 – 25 λεπτά μέχρι να λιώνει.

Το ψιλοκόβουμε και το  βάζουμε στο μπλέντερ με τρεις κουταλιές από την κρέμα μας. Τα χτυπάμε καλά για να γίνουν αλοιφή και τα προσθέτουμε στην υπόλοιπη κρέμα, την οποία ξαναχτυπάμε με το μίξερ για τρία λεπτά.
Απλώνουμε την κρέμα μας σ’ ένα ταψί και την βάζουμε στο ψυγείο. Με μια σπάτουλα σερβίρουμε το γλυκό μας πασπαλίζοντας το με αρκετή κανέλα.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 55 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα