Υλικά:
Για 2 άτομα
250 γραμμάρια ταλιατέλες με σπανάκι
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 λεμόνι
60 γραμμάρια καβουρδισμένο κουκουνάρι
150 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο
1 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
200 γραμμάρια καπνιστό σολομό
2 κουταλιές της σούπας άνηθο
αλάτι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για όλη την οικογένεια με απλά υλικά
Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις ταλιατέλες al dente για περίπου 6 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό και έπειτα τα στραγγίζετε.
Στο μεταξύ ψιλοκόβετε το σολομό σε λεπτές μικρές λωρίδες μαζί με την πιπεριά, ξύστε τη φλούδα του λεμονιού και ψιλοκόψτε τον άνηθο.
Βάλτε στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο και όταν λιώσει ρίξτε το σολομό, το κουκουνάρι, το σπανάκι, την πιπεριά και σοτάρετε για 4 λεπτά.
Ρίξτε τις ταλιατέλες στο τηγάνι, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε. Συμπληρώστε τον άνηθο και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Αφήστε τα ζυμαρικά για 5 λεπτά στη φωτιά ανακατεύοντας τα με δύο ξύλινες πιρούνες. Σερβίρετε αμέσως.