Υλικά:
Για 2-4 άτομα
250 γραμμάρια ταλιατέλες ή σπαγγέτι
1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά
1 ώριμο αβοκάντο
Χυμός από 1/2 λάιμ
1 μεγάλο μάτσο κόλιανδρο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Πράσινο τσίλι προαιρετικά
Αλάτι, πιπέρι
10 ντονατίνια κομμένα στη μέση
Γραβιέρα τριμμένη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και ξεχωριστό πιάτο για όλη την οικογένεια
Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά (τα αβοκάντο σε κυβάκια, το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια, το τσίλι σε κυβάκια και το σκόρδο σε λεπτές φέτες.) Στη συνέχεια αφού ψιλοκόψτε τα υλικά ρίξτε σε ένα βαθύ μπολ και ανακατέψτε τα με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε τον χυμό λάιμ, κρέμα γάλακτος, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τις ταλιατέλες al dente σε αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια, ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τη σως πέστο. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε λίγο νερό αν είναι στεγνή η σως.
Τέλος πασπαλίστε με τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το τυρί τριμμένο και σερβίρετε.