Συμβουλές για καλομαγειρεμένο μπακαλιάρο

by sidagi.gr
345 προβολές

Υλικά:

Εκτέλεση:

Καλό είναι να μην τον αγοράσετε την ημέρα που θέλετε να τον μαγειρέψετε…

Καλό είναι να μην τον αγοράσετε την ημέρα που θέλετε να τον μαγειρέψετε… Διότι ο μπακαλιάρος χρειάζεται προετοιμασία για το ξαλμήρισμα για να δώσει καλύτερη γεύση. Γ’ αυτό προτιμήστε να τον αγοράσετε μια ή δυο ημέρες πριν.

Πλένουμε τον μπακαλιάρο πολύ καλά με τρεχούμε νερό βρύσης πριν τον ξαλμυρίσουμε.
Κόβουμε την ουρά του με ένα ψαλίδι και τα τα πτερύγιά του (αν δεν είναι φιλέτο).

Με ένα κοφτερό μαχαίρι, τον κόβουμε σε μερίδες και αφαιρούμε την πέτσα του.

Για το σωστό ξαλμήρισμα
Σε μια λεκάνη με νερό βάζουμε τα κομμάτια και τα αφήνουμε για ένα 24ωρο.
Αλλάζουμε τακτικά νερό κι αν θυμηθούμε, το τελευταίο να είναι χλιαρό, ο μπακαλιάρος μας θα γίνει πιο τρυφερός.

Την επομένη, αφαιρούμε τα κόκκαλα.
Τον σκουπίζουμε, πιέζοντας τα κομμάτια ανάμεσα σε χαρτί κουζίνας κι έπειτα τον μαγειρεύουμε με όποιον τρόπο επιλέξουμε.

Αν πρόκειται να τον τηγανίσετε να θυμάστε, πως ο μπακαλιάρος, δεν θέλει πολύ τηγάνισμα. 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά είναι υπεραρκετά για να ροδίσε

Αν πάλι θέλουμε να τον τηγανίσουμε σε κουρκούτι, τότε προσέχουμε το νερό με το οποίο θα το αραιώσουμε να είναι κρύο.

Το κρύο νερό εμποδίζει το ψάρι μας να απορροφήσει το λάδι. Επίσης, πριν το τηγάνισμα, αφήνουμε τα κομμάτια του μέσα στο κουρκούτι για αρκετά λεπτά ώστε να μουλιάσουν καλά.

Απαιτούμενος χρόνος: λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα