Σύκα τυλιγμένα με αμπελόφυλλα

by sidagi.gr
617 προβολές

Υλικά:

 8 αμπελόφυλλα φρέσκα ή εμπορίου
 100ml μηλόξυδο
 100ml νερό
 8 φρέσκα, ώριμα σύκα
 80 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
 αλάτι
 φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 60ml Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και πρωτότυπο ορεκτικό για όλη την παρέα!

Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα πλένετε τα αμπελόφυλλα πολύ καλά.
Θα πρέπει πρώτα να τα βράσετε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό και το μηλόξυδο και βράζετε σε δυνατή θερμοκρασία. Στη συνέχεια ρίχνετε τα φρέσκα αμπελόφυλλα στην κατσαρόλα και βράζετε για 1 -2 λεπτά αν είναι μικρά και 3 -4 λεπτά εάν είναι μεγάλα.
Με τον ίδιο τρόπο βράζετε και τα φρέσκα σύκα στο νερό με το μηλόξυδο για 5 λεπτά και μετά αφήνετε να στραγγίξουν καλά.

Χαράσσετε τα σύκα και τα ανοίγετε ελαφρά, γεμίζετε με κατσικίσιο τυρί, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και καλύψτε κάθε σύκο με ένα αμπελόφυλλο. Ραντίστε με ελαιόλαδο και με μια οδοντογλυφίδα καρφιτσώστε τα σύκα για να μην ανοίξει η γέμιση κατά το ψήσιμο.
Ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για λίγα λεπτά γυρίζοντας τα μια φορά μέχρι τα αμπελόφυλλα να γίνουν λίγο τραγανά. Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα