Υλικά:
Για 4-6 άτομα
250 γραμμάρια φύλλο κρούστας
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μέτριο πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
5 φέτες μπέικον
λίγο μοσχοκάρυδο
1 αυγό
3 μεγάλες πατάτες βρασμένες
1/4 φίτζάνι γάλα
Λίγο σουσάμι μαύρο
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε ένα νέο τρόπο για να φτιάξετε την πατατόπιτα
Φτιάχνετε τον πουρέ πατάτας, κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις βράζουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια με το ειδικό εργαλείο ή με ένα πιρούνι τις λιώνουμε. Έπειτα ρίχνουμε στον πουρέ το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μαγειρεύετε καλά το πράσο και το μπέικον. Τα ρίχνετε μέσα στον πουρέ και ανακατεύετε προσθέτοντας το αυγό και το μοσχοκάρυδο.
Ανοίγετε ένα φύλλο κρούστας, το λαδώνετε ελαφρά και με την βοήθεια μίας σακούλας ζαχαροπλαστικής αδειάζετε μια λωρίδα πουρέ στην άκρη του φύλλου κατά μήκος.
Τυλίγετε το φύλλο σαν ρολό και μετά κυκλικά και χαλαρά σαν κοχλία.
Βάζετε τις στριφτές σε ένα λαδωμένο ταψί, τις ραντίζετε με λίγο νερό και λάδι, πασπαλίζετε και με λίγο σουσάμε. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.