Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για την βάση
70 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
1 συσκευασία των 180 γραμμαρίων μπισκότα τύπου πτι μπερ
Για το frozen yogurt φράουλα
3 κούπες καθαρισμένες φράουλες
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη (ή λιγότερο ανάλογα πόσο γλυκά είναι τα κεράσια)
2 κάρδαμο λοβό, θρυμματισμένα
1/4 κουταλάκι κανέλα
2 φλιτζάνια γιαούρτι
2 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
Εκτέλεση:
Δροσερή τούρτα με μείγμα από φρέσκο γιαούρτι, γάλα και φρέσκες φράουλες
Για την βάση
Ανακατέψτε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και απλώστε στο πάτο ενός ταψιού κυκλικού μεσαίου μεγέθους. Απλώστε πάνω από τα μπισκότα το frozen yogurt φράουλα.
Παγώνουμε για 2 ώρες στη κατάψυξη.
Για το frozen yogurt φράουλα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φράουλες, το ξύσμα λεμονιού, κάρδαμο, κανέλα και ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε.
Αφήστε το να σιγοβράζει, ανακατεύοντας για να λιώσουν τα κεράσια και να απελευθερώσουν το χυμό τους.
Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά για να κρυώσει για 15 λεπτά.
Τοποθετήστε ένα κόσκινο πάνω από ένα μπολ. Σπρώξτε τις φράουλες από το κόσκινο για να πάρετε το συμπυκνωμένο σιρόπι τους.
Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή μια λαστιχένια σπάτουλα για να πατήσετε τις φράουλες από την πλευρά του κόσκινου. Απομακρύνετε τις φράουλες από το κόσκινο, εκτός από το σιρόπι.
Ανακατέψτε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος στο σιρόπι της φράουλας. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετείτε στην κατάψυξη για 6 ώρες. Αφού παγώσει κάλά τότε το ρίχνετε πάνω στην μπισκοτένια βάση και αποθηκεύετε στην κατάψυξη.