Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 μελιτζάνες μικρές
2 ασπράδια αυγών
2 φλιτζάνια τρίματα ψωμιού
1 φλιτζάνι γαλέτα
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου
Πρέζα πιπέρι καγιέν
αλάτι
Εκτέλεση:
Απλό και εύκολο ορεκτικό για όλη την οικογένεια
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε σε ένα ταψί ένα φύλλο λαδόκολλας.
Κόβουμε τη μελιτζάνα σας σε πολύ λεπτές λωρίδες.
Χτυπήστε ελαφρά τα δύο ασπράδια αυγών σε ένα μεσαίο μπολ.
Προσθέστε τα τρήματα ψωμιού, φρυγανιά, σκόρδο σε σκόνη και πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε.
Τοποθετήστε μια χούφτα από τις ψιλοκομμένες μελιτζάνες μέσα στο μπολ και σακατεύουμε καλά να καλυφθούν καλά οι μελιτζάνες από το μείγμα.
Συνεχίζετε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες μέχρι να τελειώσουν.
Στη συνέχεια τοποθετείτε τις λωρίδες μελιτζάνας στο ταψί και ψήστε για 10-12 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Μόλις βγάλετε έξω από το φούρνο, πασπαλίζουμε με αλάτι και σερβίρουμε.