Σπιτικό γιαούρτι

by sidagi.gr
602 προβολές

Υλικά:

Για 8-10 άτομα

3 1/2 (τρεισήμισι) λίτρα πλήρες γάλα
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι (πλήρες)
1 θερμόμετρο μαγειρικής

Εκτέλεση:

Φτιάξτε με απλά υλικά το δικό σας γιαουρτί με απαλή υφή

Ρίχνουμε το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε αργή κουζίνα στο 1.
Αφήστε το γάλα να ζεσταθεί μέχρι να φτάσει τους 82 βαθμούς Κελσίου.
Όταν φτάσει τους 82 βαθμούς, αφαιρέστε από την θερμότητα και αφήστε το να κρυώσει λίγο μέχρι να φτάσει τους 43 βαθμούς Κελσίου, χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο  για να δείτε τη σωστή θερμοκρασία.
Όταν το γάλα έχει φτάσει τους 43 βαθμούς, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 90 βαθμούς Κελσίου. Αφαιρέστε λίγο από το ζεστό γάλα και ρίξτε σε ένα γυάλινο μπολ, απαλά χτυπήστε ελαφρά το 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στο ζεστό γάλα στο μικρό μπολ μέχρι να μην υπάρχουν εξογκώματα. Ήπια χύστε το μείγμα με το γιαούρτι στο υπόλοιπο γάλα και ανακατεύετε απαλά μέχρι απορροφηθεί εντελώς.

Ρίξτε το ζεστό γάλα με ένα χωνί σε αποστειρωμένα γυάλινα αποστειρωμένα βάζα. Βάλτε τα καπάκια στα βάζα και τοποθετήστε τα στο φούρνο. Κλείστε το φούρνο και αφήστε τα βάζα εκεί για 8-12 ώρες . Αυτή είναι η φάση μετατρέπει το γάλα σε γιαούρτι. Εάν ο φούρνος σας έχει  φως σε αυτό, αφήστε το, ενώ τα βάζα είναι εκεί. Αυτό θα βοηθήσει να κρατήσει το φούρνο η σωστή θερμοκρασία.
Αφού έχουν περάσει οι ώρες αφαιρέστε τα από τον φούρνο και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για να χαλαρώσει εντελώς πριν από τη χρήση. Το καταναλώνουμε εντός 15 ημερών.

Σπιτικό γιαούρτι

Σπιτικό γιαούρτι

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα