Υλικά:
Για 6-8 άτομα
2 κιλά ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας ζελατίνη
3 κουταλιές νερό
1/2 φλιτζάνι ελαφρύ σιρόπι ζάχαρης
1 1/2 κουταλιές της σούπας γλυκερίνη
Για το σιρόπι ζάχαρης
4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια εσάνς
Εκτέλεση:
Δείτε βήμα βήμα πως φτιάχνουμε ζαχαρόπαστα! Απλή και εύκολη συνταγή για εντυπωσιακά γλυκά
Σε μπαιν μαρί ρίχνετε το νερό και διαλύετε μέσα την ζελατίνη. Περιμένετε 1 – 2 λεπτά και το βάζετε στη φωτιά. Προσθέτετε ττη γλυκερίνη και ανακατεύετε. Μόλις η ζελατίνη λιώσει εντελώς, κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το σιρόπι ζάχαρης.
Κοσκινίζετε την άχνη και βάζετε τα πρώτα 1000 γραμμάρια περίπου σε μπολ. Ανοίγετε μια λακκούβα στη μέση και αδειάζετε το μείγμα της ζελατίνης.
Ανακατεύετε αρχικά με κουτάλι και μετά αδειάζετε σε πάγκο που έχετε πασπαλίσει με ζάχαρη άχνη και ζυμώνετε με τα χέρια.
Ζυμώνετε προσθέτοντας λίγο – λίγο από την άχνη που κρατήσατε, μέχρι να πάρετε μια σφιχτή ζύμη, που δεν κολλάει. Την κάνετε μπάλα και την τυλίγετε καλά σε μεμβράνη.
Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε όλη ή μόνο λίγη. Χρωματίζεται εύκολα με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Η ζαχαρόπαστα μπορεί να διατηρηθεί έως 30 ημέρες στο ψυγείο.
Για το σιρόπι ζάχαρης
Για να φτιάξουμε το σιρόπι βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα 2 φλιτζάνια νερό, 4 φλιτζάνια ζάχαρη 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και λίγη βανίλια.
Βράζουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα ελαφρύ σιρόπι.