Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 ½ κιλό φρέσκια μυζήθρα γλυκιά
1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
7 αβγά
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά του γλυκού κανέλλα
Εκτέλεση:
Απλό και μυρωδάτο γλυκό με απαλή γεύση για όλες τις ώρες
Σε ένα λεκανάκι θρυμματίστε τη μυζήθρα σε μικρά κομμάτια, προσθέτετε το μέλι, τη ζάχαρη, τα αβγά και δουλεύετε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια αφράτη γέμιση. Παίρνετε ένα στρογγυλό πυρέξ, το βουτυρώνετε πολύ καλά και πασπαλίζετε τη βάση του με μπόλικο αλεύρι.
Ρίχνετε την γέμιση, την στρώνετε με μια σπάτουλα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά και μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της. Όταν την βγάλετε από τον φούρνο την αφήνετε να κρυώσει λίγο και την πασπαλίζετε με την κανέλλα.