Υλικά:
Για 6-8 άτομα
600 γραμμάρια κουβερτούρα
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή μπράντι
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Είναι η κύρια συνταγή, αν επιχειρήσετε παραλλαγές μπορείτε να φτιάξετε σοκολατάκια με όποια γεύση θέλετε
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα.
Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λικέρ ή το μπράντι.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, όταν η κρέμα γάλακτος αρχίσει να βράζει.
Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος στην τριμμένη κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να αποκτήσει βελούδινη υφή.
Τοποθετούμε το μείγμα για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
Μόλις σφίξει, κόβουμε με το μαχαίρι σε μικρά ορθογώνια σοκολατάκια.
Η συνταγή βγάζει περίπου 45 με 50 σοκολατάκια.