Σπιτικά κρουασάν με μερέντα

by sidagi.gr
978 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

2 φύλλα σφολιάτα
1 κρόκο αυγού για επάλειψη
 
Για τη γέμιση
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
100 γραμμάρια μερέντα σοκολάτα
½ φλιτζάνι φουντοκόψιχα  σε πούδρα
200 γραμμάρια γάλα εβαπορέ
1 φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη

Για τη διακόσμηση
Αμύγδαλα φιλέ
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Συνοδέψτε τα με τον καφέ σας για ένα γεμάτο πρωινό! Θα τα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα  και την ενώνουμε την φουντουκόψιχα, το βούτυρο, τη μερέντα, το γάλα και αναδεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Κόβουμε τη σφολιάτα σε τρίγωνα κομμάτια 14 Χ16 εκ. στο κάτω μέρος του τριγώνου το φαρδύ απλώνουμε τη γέμιση και κλείνουμε τη σφολιάτα σαν κρουασάν. 

Αλείφουμε με το κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα . ψήνουμε για 20 λεπτά στον αέρα με κάτω αντίσταση (ανάλογα τον φούρνο) στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις 2 σκάλα (160 με αέρα).
Όταν κρυώσουν λίγο πασπαλίζουμε τα κρουασάν με ζάχαρη άχνη.

Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμη ζύμη σφολιάτα και μερέντα, αλλά παρόλα αυτά μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας ζύμη σοφολιάτας και σπιτική μερέντα!!

Σπιτικά κρουασάν με μερέντα

Σπιτικά κρουασάν με μερέντα

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα