Σπαράγγια με σως ολλαντέζ

by sidagi.gr
635 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 κιλό σπαράγγια, κομμένα στις άκρες
3 κρόκοι αυγών από
3 κουταλιές ξύδι
200 γραμμάρια  βούτυρο ψιλοκομμένο
Χυμό από ½ λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Λαχταριστό ορεκτικό με απλά υλικά για όλες τις ώρες

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα καθαρισμένα σπαράγγια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά να μαλακώσουν λίγο.
Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το ξύδι με 2 κουταλιές νερό, ώσπου να απομείνει περίπου 1 κουταλιά υγρό. Αυτή την κουταλιά που θα γίνει σάλτσα ολλαντέζ, πρέπει να την αφήσεις να κρυώσει.

Χτυπάτε σε ένα μπολ τους κρόκους με ελάχιστο νερό, προσθέστε τους στο περιεχόμενο της κατσαρόλας και ανακάτευε συνέχεια σε σιγανή φωτιά.
Όταν η σάλτσα αρχίσει να πήζει, αφαιρέστε την κατσαρόλα από την εστία, προσθέστε σταδιακά κομματάκια από το βούτυρο ένα – ένα, αλατοπιπέρωσε και προσθέστε το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας διαρκώς προσεκτικά.
Σερβίρετε τα σπαράγγια μαζί με τη σως ολλαντέζ στην κορυφή.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα