Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 μεγάλο ματσάκι σπαράγγια
ελαιόλαδο
θαλασσινό αλάτι & πιπέρι
1-2 κουταλιές σούπας ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα dijon
1 πρέζα ζάχαρη
2 έως 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για όλη την οικογένεια
Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για όλη την οικογένεια Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Πλένουμε τα σπαράγγια και κόβουμε τις άκρες τους. Ρίχνετε τα σπαράγγια σε ένα πυρέξ και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήστε σε ένα ταψί για 15 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει, αλλά λίγο ακόμα ζωντανό πράσινο.
Εν τω μεταξύ, ανακατεύετε τα υλικά της σως
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το χυμό λεμονιού μαζί με το ξύσμα, τη μουστάρδα, αλάτι και ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά. Ραντίζετε με τη σως τα σπαράγγια και ψήνετε για ακόμα 5 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε.