Υλικά:
500 γρ. μακαρόνια
200 γρ. μύδια
8-9 γαρίδες (μέτριο μέγεθος)
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε καλά και πλένετε τα μύδια. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια και μόλις συμπληρωθεί ο χρόνος βρασμού τους τα στραγγίζετε.
Καθαρίζετε καλά και πλένετε τα μύδια. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια και μόλις συμπληρωθεί ο χρόνος βρασμού τους τα στραγγίζετε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ανακατεύετε για 2 λεπτά και προσθέτετε τα μύδια και τις γαρίδες.
Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστούν τα υγρά προσθέτετε το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Τα μαγειρεύετε για 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε στα θαλασσινά τα μακαρόνια και ανακατεύετε. Βράζετε ακόμη 2 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά.