Υλικά:
Για 2 άτομα
400 γραμμάρια σπαγγέτι ολικής άλεσης
4 μέτριες σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κουταλιά της σούπας νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
4 κουταλιές του γλυκού πάστα αντζούγιας ή 8 φιλέτα αντσούγιας πολτοποιημένα
750 γραμμάρια ντομάτες κομμένες σε κύβους
3 κουταλιές σούπας κάπαρη
1/2 φλιτζάνι ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι και χοντροκομμένες
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο πιάτο με πλούσιο άρωμα και γεμάτη γεύση!
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε νερό μέχρι τη μέση, αλατίστε και βράζετε σε δυνατή εστία μέχρι να κάνει μπουρμπουλήθρες. Στη συνέχεια ρίχνετε τα ζυμαρικά στην καρααρόλα και βράζετε για ακριβώς 8 λεπτά (αλ ντέντε).
Ενώ βράζετε τα ζυμαρικά. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το σκόρδο και το νερό μαζί . Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνετε το σκόρδο με το νερό, τις νιφάδες πιπεριού και τις αντζούγιες σε μέτρια εστία.
Ανακατεύετε συχνά και μαγειρεύετε μέχρι το σκόρδο να βγάλει τα αρώματα του για περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες και σιγοβράστε μέχρι να πήξει ελαφρά, περίπου 8 λεπτά.
Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε το με 1/4 φλιτζάνι του αποκλειστικού χυμό ντομάτας.
Ανακατέψτε τις ελιές, κάπαρη και μαϊντανό στη σάλτσα. Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατέψτε.