Σπαγγέτι ολικής άλεσης με καπνιστό σολομό και σάλτσα ντομάτας

by sidagi.gr
837 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

350 γραμμάρια σπαγγέτι ολικής άλεσης
350 γραμμάρια ντομάτες
225 γραμμάρια καπνιστός σολομός φιλέτο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 κλωναράκια βασιλικό
Ρίγανη
Αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Φτιάξτε με απλά υλικά φρέσκια μακαρονάδα για όλες τις ώρες

Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τον ψιλοκομμένο σολομό, πασπαλίζουμε ρίγανη και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς λάδι. Συνεχίζοντας προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά, στη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια ολικής άλεσης για περίπου 8 λεπτά, έπειτα προσθέτουμε μια κουτάλα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα νοτμάτας αφού τα σουρώσουμε και ανακατεύουμε.
Δυναμώνουμε την εστία, ανακατεύουμε μια τελευταία φορά καλά και σερβίρουμε την μακαρονάδα μας με ψιλοκομμένο βασιλικό για γαρνιτούρα.

ΑΒ Click2shop app: Ψωνίστε τώρα online από το κινητό σας

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα