Σπαγγέτι με τόνο, αντζούγιες και ελιές

by sidagi.gr
411 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

375 γραμμάρια σπαγγέτι
425 γραμμάρια τόνο σε λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 φιλέτα αντσούγιας, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
800 γραμμάρια κονσέρβα ντομάτες κονκασέ  
1/2 φλιτζάνι ελιές Καλαμών
 

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και εύκολο πιάτο με απλά υλικά για όλη την οικογένεια

Βράζετε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και μετά στραγγίζετε.
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό μετά από πακέτο κατευθύνσεις, μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνετε και ρίξτε τα πάλι πίσω στην κατσαρόλα με λίγο βούτυρο. Ανακατέψτε τα μέχρι το βούτυρο να λιώσει και αφαιρέστε την κατσαρόλα απ’ το μάτι της κουζίνας.

Στη συνέχεια στραγγίξτε τον τόνο απ’ το λάδι και κρατήστε 2 κουταλιές σούπας απ’ το λάδι του τόνου σε ένα μπολ.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή εστία. Ρίχνετε το κρεμμύδι και μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σκόρδο, τα φιλέτα αντζούγιας, τον τόνο και το τσίλι.
Μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Προσθέστε τις ντομάτες και σιγοβράζετε για 15 λεπτά περίπου. Προς το τέλος προσθέστε τα σπαγγέτι και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε με τις ελιές ψιλοκομμένες.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα