Σπαγγέτι με σπαράγγια και σολομό

by sidagi.gr
559 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
6 σπαραγγια φρεσκα πρασινα
1 κρεμμυδι ξερο ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια κρεμα γαλακτος
1 φλυτζανι τριμμενη παρμεζανα
1/2 φλυτζανι ηλιαιλεο
150 γραμμάρια σολομό κομμένο σε φέτες
αλάτι
φρεσκοτριμμενο πιπέρι

Εκτέλεση:

Εύκολο και τρομερά νόστιμο πιάτο με ιδιαίτερη γεύση και άρωμα

Βαζετε σε μια κατσαρόλα νερό αλατισμένο να βράζει. Όταν αρχίζει και κοχλάζει ρίχνετε τα μακαρόνια ανακατεύοντας για 5 λεπτά και τα βράζετε για 7 λεπτά, μετά στραγγίζετε.
Με ένα μαχαίρι καθαρίζετε τα σπαράγγια,και τα ρίχνετε στο βραστό νερό να ζεματιστούν για 5 λεπτά. Αφαιρείτε και και κόβετε τα κεφάλια τους και τα κρατάτε κατά μερος.Το υπόλοιπο τα κοτσάνια δηλαδή τα ψιλοκόβετε.

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο και το ζεσταίνετε προσθέτετε το κρεμμύδι, και το σολομό ψιλοκομμένο και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα.

Αφού έχουν σοταριστεί το κρεμμύδι και το σολομό,προσθέτετε στο τηγάνι τα ψιλοκομμένα σπαράγγια και τα βραστά μακαρόνια. Αφήνετε ένα δυο λεπτά και προσθέτετε τότε την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο. Αφήνετε να μαγειρευτεί και να δέσει η κρέμα και σερβίρετε το φαγητό πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα