Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
600 γραμμάρια ντομάτα
1/3 ματσάκι άνηθο
1/3 ματσάκι μαϊντανό
πολύ λίγο βασιλικό
50 γραμμάρια ελιά τριμμένη
80 ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο προαιρετικά
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση:
Μακαρονάδα με φρέσκια σάλτσα ντομάτας και τυρί παρμεζάνα
Σε μια κατσαρόλα και σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι για 8 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα φυλάμε στη κατσαρόλα αφού τα λαδώσουμε λίγο, για να μην κολλήσουν.
Αποφλοιώνουμε την ντομάτα και την τρίβουμε, λιώνουμε επίσης και τις ελιές, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας και τα προσθέτουμε μαζί με το σκόρδο στην κρύα σάλτσα μας.
Στο πιάτο σερβιρίσματος τοποθετούμε τα ζυμαρικά ζεστά και από πάνω περιχύνουμε τη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγη παρμεζάνα