Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 συσκευασία ζυμαρικά σπαγγέτι
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό (περίπου ένα φλιτζάνι)
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένο
2-3 κουταλιά κάπαρη
Από 2 λάιμ ξύσμα ( χυμό από 1 λάιμ)
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 ελάχιστη κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και εύκολη μακαρονάδα για το μεσημεριανό σας
Για τη σάλτσα πέστο
Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το μαϊντανό, αλάτι,πιπέρι, ξυσμα λάιμ, χυμό λάιμ, κάππαρη, μουστάρδα και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με αλάτι. Ρίχνουμε τα σπαγγέτι στη κατσαρόλα και βράζουμε για 8 λεπτά.
Ρίχνουμε τα σπαγγέτι μέσα στη σάλτσα πέστο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.