Σπαγγέτι με κοκκινιστό χταπόδι

by sidagi.gr
575 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

4 κουταλιές της σούπας ξίδι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
450 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζανιού κρασί άσπρο αρετσίνωτο
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
αλάτι
πιπέρι
1 συσκευασία ζυμαρικά σπαγγέτι
1200 γραμμάρια χταπόδι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Λαχταριστή μακαρονάδα με θαλασσινό άρωμα για το μεσημεριανό σας

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε το χταπόδι σε λίγο νερό με το ξίδι και το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσει για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια το σουρώνετε και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μπολ κρατάτε το ζουμί του. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.

Ρίχνετε το μπαχάρι, τις ντομάτες, το κρασί και το ζουμί το οποίο έχετε κρατήσει από το βράσιμο του χταποδιού.
Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και τα σπαγγέτι και σιγοβράζετε μέχρι να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά.

Εάν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό, 5 λεπτά πριν από το τέλος προσθέτετε και το βρασμένο χταπόδι και το αφήνετε και αυτό να ζεσταθεί και να έρθει να δέσει.

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα