Υλικά:
Για 2-4 άτομα
60 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο βασιλικό
400 γραμμάρια σπαγγέτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
500 γραμμάρια γαρίδες Νο 5
Εκτέλεση:
Καλοκαιρινή και μυρωδάτη γαριδομακαρονάδα με ψιλοκομμένο βασιλικό και βούτυρο
Πολτοποιήστε σε γουδί το σκόρδο, το λεμόνι και βασιλικό μέχρι να γίνει μια απαλή πάστα.
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
Εν τω μεταξύ λαδώνετε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και ζεσταίνετε σε μέτρια εστία. Μαγειρεύετε το μπέικον ψιλοκομμένο ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά. Αφαιρέστε και στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
Επιστρέφετε στο τηγάνι και ρίχνετε το μισό βούτυρο και ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε τις γαρίδες και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά σε δυνατή εστία. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στο τηγάνι με το μπέικον και το υπόλοιπο βούτυρο. Πασπαλίστε με βασιλικό και σερβίρετε.