Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1/2 πακέτο σπαγγέτι Fytro με σόγια Fytro
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες προαιρετικά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
130 γραμμάρια (περίπου 1 φλιτζάνι) μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσια
3 – 4 ντομάτες ψιλοκομμένες σε κύβους
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
42 γραμμάρια (3 κουταλιές) ανάλατο βούτυρο
75 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
μια χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια προσούτο χοντροκομμένο
Εκτέλεση:
Χορταστική και πλούσια σε γεύση μακαρονάδα με σπαγγέτι Fytro με σόγια Fytro για όλες τις ώρες
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα σπαγγέτι Fytro με σόγια Fytro για περίπου 10 – 12 λεπτά.
Στη συνέχεια στραγγίστε τα βρασμένα σπαγγέτι Fytro με σόγια Fytro, αλλά κρατήστε περίπου 1 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών.
Ραντίζετε την κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο μαζί με το κρεμμύδι σε μέτρια προς χαμηλή εστία περίπου 1 λεπτό.
Ανεβάστε την εστία στο μέτριο και πάλι, προσθέστε τις ελιές, και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
Ρίχνετε τις ντομάτες σε κύβους και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 1 έως 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί και ανακατέψτε μέχρι εξατμίζεται, περίπου 2 έως 3 λεπτά.
Ρίχνετε και τον πελτέ ντομάτας μαζί με το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.
Ρίχνετε τα σπαγγέτι Fytro με σόγια Fytro πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν με την σάλτσα. Προσθέστε επιφυλάχθηκε νερό τα ζυμαρικά, αν η σάλτσα φαίνεται πάρα πολύ ξηρή.
Πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα μαζί με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρετε σε πιάτα και γαρνίρουμε με φέτες προσούτο.