Υλικά:
Για 2-4 άτομα
150 γραμμάρια τυρί κρέμα με Γιαούρτι
400 γραμμάρια ρύζι νυχάκι
1 κ. σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
350 γραμμάρια σάλτσα τομάτας ή ψιλοκομμένα τοματάκια
1100 ml ζωμό λαχανικών
3 κουταλιές της σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
Αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φρέσκα κρεμμύδια
μισό πράσο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Οι γεύσεις δένουν τόσο αρμονικά μαζί που δεν θα θέλετε να τελειώσετε το φαγητό σας!
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το ψιλοκομμένο πράσο με λίγο ελαιόλαδο.
Όταν έχουν μαλακώσει προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε για 2 λεπτά και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας και τον ζωμό των λαχανικών, προσθέτετε αλάτι και αφήνετε το ρύζι να σιγοβράσει για 25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Πέντε λεπτά πριν να είναι έτοιμο το ρύζι βάζετε και το σπανάκι, αφού το έχετε περάσει λιγάκι από το τηγάνι έτσι ώστε να μαραθεί και να εξατμιστούν τα υγρά του.
Στη συνέχεια προσθέτετε τα 150 γραμμάρια τυρί κρέμα με γιαούρτι και ανακατεύετε απαλά ώστε να πάει παντού, να λιώσει και να δέσει το φαγητό.
Προσθέτετε λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα.