Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 κιλά σπανάκι
2 κούπες τσαγιού πέννες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
6 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
6 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές
6 κουταλιές λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Εύκολο πιάτο με πρωταγωνιστή το σπανάκι
Καθαρίζουμε το σπανάκι, πλένετε και βάλτε το να βράσει με ελάχιστο νερό και αλάτι. Το σουρώνετε και το ψιλοκόβετε με το ψαλίδι ή το περνάτε από χοντρό μύλο. Ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι βράζετε τις πέννες για 5 λεπτά ίσα – ίσα να μαλακώσουν λίγο.
Βάζετε σε λαδωμένο ταψάκι το σπανάκι μαζί με τις πέννες, προσθέτετε το σκόρδο, 4 κουταλιές αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά.
Βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς να ψηθεί για 10 λεπτά. Σε τηγανάκι το υπόλοιπο λάδι λαδάκι και σοτάρετε για 5 λεπτά τις σταφίδες και το κουκουνάρι.
Ρίχνετε πάνω από το σπανάκι και ψήνετε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.