Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
½ κιλό φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια τσαγιού ή 500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε τα με κράκερ και αλλάξτε τη γευση
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε φαρδιά κατσαρόλα και τηγανίζετε το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το σκόρδο και το ψιλοκομμένο σπανάκι και το τηγανίζετε ανακατεύοντας μερικές φορές για περίπου 10 λεπτά.Το σπανάκι θα «βγάλει» τα υγρά του και θα μαλακώσει χωρίς την επιπλέον προσθήκη νερού.
Συνεχίζετε να σιγοβράζεται σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ώσπου να εξατμιστούν όλα τα υγρά για άλλα 10 λεπτά.
Αδειάζεται το γιαούρτι στο σπανάκι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Βγάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να κρυώσει καλά σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο και μετά σερβίρετε.