Σουβλάκια με γαρίδες και ρύζι

by sidagi.gr
517 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

½ κιλό γαρίδες μεγάλες με το κέλυφος
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο σε σκόνη
½ κουταλιά του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
¼ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν
Φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένος
Αλατοπίπερο
Φετούλες λεμονιού για το γαρνίρισμα
1 κούπα ρύζι σπυρωτό

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και ελαφρύ πιάτο με απλά υλικά για όλη την οικογένεια

Βάζουμε τα ξύλινα σουβλάκια σε τάπερ με νερό και τα αφήνουμε για όλη τη νύχτα ή για μια ώρα αν βιαζόμαστε. Αυτό το κάνουμε για να μην καούν τα σουβλάκια μας.
Αφαιρείτε το κέλυφος, το κεφάλι και τις ουρίτσες από τις περισσότερες γαρίδες και αφήνετε μερικές ολόκληρες, για να γαρνίρετε το πιάτο σας.
Στις γαρίδες που αφήνετε ολόκληρες χαράζετε τη ράχη τους και αφαιρείτε το μαύρο νευράκι. Το ίδιο κάνετε και με τις γαρίδες που έχετε καθαρίσει.

Στη συνέχεια περνάτε τις γαρίδες μέσα από τα ξύλινα σουβλάκια και πασπαλίζετε με το κύμινο, το τζίντζερ, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και ανακατεύετε. Στη συνέχεια βάζετε τα σουβλάκια στο γκριλ του φούρνου στη τρίτη σκάλα θερμότητας και τοποθετείτε μια σχάρα στο φούρνο στο δεύτερο ράφι. Βάζετε τα σουβλάκια πάνω στη σχάρα και ψήνετε για 5 -7 λεπτά.

Για τη γαρνιτούρα βράζετε το ρύζι με 2 κούπες νερό για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε το ρύζι και σερβίρετε με τα σουβλάκια.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα