Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1.250 γραμμάρια σουπιές
1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
350 γραμμάρια λάδι
100 γραμμάρια ξίδι
4 πατάτες χοντροκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
3 φύλλα δάφνης
1 κιλό φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 ½ κουταλιά σούπας ντοματοπελτές
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και μυρωδάτο πιάτο για όλες τις ώρες
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις σουπιές και τις ψιλοκόβουμε. Στη συνέχεια τις ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι, το ξίδι, τα κρεμμυδάκια ολόκληρα καθαρισμένα, το σκόρδο, τη δάφνη και τις ντομάτες ή τον ντοματοπελτέ σε ένα φλιτζάνι νερό.
Προσθέστε αλάτι και 5-6 ολόκληρους κόκκους πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε πολύ σιγανή φωτιά για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Μετά τα πρώτα 20 λεπτά μαγειρέματος που σιγοβράζουν οι σουπιές προσθέστε τις χοντροκομμένες πατάτες ώστε να μαγειρευτούν με το χταπόδι αλλά να μη λιώσουν μέσα στη κατσαρόλα.