Υλικά:
Για 2-4 άτομα
300 γραμμάρια μπιζέλια ξερά
2 καρότα
1 κρεμμύδι
1 κύβο ζωμό κρέατος εμπορίου
λίγο βούτυρο φρέσκο
λίγο ζαμπόν
κρουτόν για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Απολαυστική σούπα με ξερά μπιζέλια και καρότο
Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με λίγο βούτυρο, κόβουμε σε ψιλές φέτες 2 καρότα και 1 κρεμμύδι και τα πλένουμε. Κόβουμε επίσης και ένα ζαμπόν και τα ρίχνουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Όταν μαραθούν λίγο, προσθέτουμε τον κύβο κρέατος διαλυμένο σε 2 κούπες ζεστό νερό, μαζί με 300 γραμμάρια μπιζέλια σπασμένα και τ’ αφήνουμε να βράσουν.
Τα περνάμε από σήτα, σε άλλη κατσαρόλα, και συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρις ότου η σούπα να πάρει τη πυκνότητα που πρέπει.
Αν είναι πηχτή, προσθέτουμε λίγο ζωμό κρέατος, αν πάλι είναι αραιή, τότε αφήνουμε να βράση περισσότερο.
Προσθέτουμε λίγο βούτυρο φρέσκο, τη δοκιμάζουμε για αλάτι και τη σερβίρουμε ζεστή με κρουτόν.